Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2015

Депутату облради повідомлено про підозру за сприяння у діяльності терористичних організацій

                          

Прокурор Миколаївської області повідомив депутату Миколаївської обласної ради про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.161 та ч. 1 ст.258-3 КК України - вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності громадян України, та сприяння діяльності терористичній групі чи терористичній організації.

Як встановлено, наприкінці січня 2015 року в інтерв’ю проросійському пропагандистському агентству «ANNА-NEWS» (новини «Новоросії, Юго-Восточный фронт») депутат Миколаївської обласної ради образливо висловився стосовно громадян України, в тому числі мешканців Миколаївської області.

На даний час прокуратурою області спрямовано до суду клопотання про обрання депутату запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом УСБУ в Миколаївській області, хід якого перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково

Відповідно до ч.1 ст.481 Кримінального процесуального кодексу України письмове повідомлення про підозру депутату місцевої ради здійснюється прокурором області.


  Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3808