Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2015

Володимир Комашко: кримінальні провадження щодо організації групових виїздів до м. Києва для участі у провокаціях під час Революції Гідності обов’язково будуть доведені до суду

                                                           

Прокуратурою області у поточному році розпочато 6 кримінальних проваджень  за фактами організації та відправлення жителів Миколаївщини до міста Києва для участі у провокаціях та перешкоджання волевиявленню учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності.

Як зазначив прокурор області Володимир Комашко під час брифінгу 21 лютого, у ході досудового слідства перевіряється інформація щодо причетності представників Партії регіонів та службових осіб облдержадміністрації, ректора одного з вищих навчальних закладів Миколаєва, колишніх керівника одного з підприємств області та депутата Миколаївської обласної ради до відправлення за грошову винагороду мешканців і студентів міста Миколаєва та області, у тому числі так званих “тітушок”, на “антимайдан”.

Наразі проводяться слідчі заходи, спрямовані на виявлення інших організаторів зазначеної акції.

Протягом 2014 року зареєстровано та перебувало в провадженні слідчих УСБУ в області 30 кримінальних проваджень за фактами сепаратизму та тероризму. У поточному році вже зареєстровано 12 проваджень вказаної категорії.

За наслідками розслідування 3 провадження направлено до суду з обвинувальним актом, одне – з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру. 10 кримінальних проваджень зупинені на підставі п.2 ч.1 ст.280 КПК України у зв’язку із переховуванням підозрюваних від органів слідства та суду. 

На даний час прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за підозрою депутата Миколаївської обласної ради за фактами розпалювання міжнаціональної ворожнечі та сприяння діяльності терористичних груп, за ч.1 ст.161, ч.1 ст. 258-3 КК України, а також у кримінальному провадженні за підозрою російського журналіста громадянина України у вчиненні державної зради.

Окрім того, за словами Володимира Комашко, відповідно до вимог Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» 12.12.2014 прокуратурою області до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів Миколаївської області скеровано письмові заяви про проведення перевірки стосовно двох суддів. 16.02.2015 комісією розпочато перевірку стосовно зазначених суддів. 

Цей напрямок перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.


  Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3304