Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2015

Викрито працівників райвійськкомату м. Миколаєва, які одержали 2 100 доларів США неправомірної вигоди за сприяння в ухиленні від мобілізації (ВІДЕО)

                                                    

Прокуратурою міста Миколаєва спільно з працівниками відділу державної служби боротьби з економічними злочинами Миколаївського міського управління УМВС в області задокументовано два факти одержання шляхом вимагання працівниками одного із райвійськкоматів м. Миколаєва за посередництва інших осіб неправомірної вигоди за невжиття заходів до призову на військову службу до Збройних сил України.

Установлено, що 15 квітня 2015 року працівник райвійськкомату через посередника вимагав та одержав від громадян неправомірну вигоду у розмірі 1500 та 600 доларів США за сприяння в ухиленні від мобілізації або наданні відстрочення від призову до Збройних Сил України.

За підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень у порядку ст.208 КПК України правоохоронцями затримано двох осіб, один з яких адвокат. 

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням).

На даний час процесуальним керівником у кримінальному провадженні вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Довідково: ч.3 ст.368 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.


  Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3782