Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2015

У Миколаєві до 8 років позбавлення волі засуджено двох місцевих мешканців за співпрацю з терористами

                               

Вироком Ленінського районного суду м. Миколаєва двох мешканців міста Миколаєва визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч.1, ч. 4 ст. 358 та ч. 1 ст. 263 (участь у терористичній організації, підроблення офіційних документів та використання їх, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Під час слідства встановлено, що у травні 2014 року чоловіки неодноразово брали участь в охороні одного з керівників терористичної організації «ДНР» під час публічних заходів у м. Донецьку, охороняли захоплений терористами будинок Донецької облдержадміністрації з метою недопущення працівників правоохоронних органів України для його звільнення від терористів.

Окрім того, з червня по грудень 2014 року один із обвинувачених, знаходячись на території Донецької області, неодноразово брав участь в охороні місць розташування терористів від можливої атаки військовослужбовців Збройних Сил України, виконував їх вказівки, надавав допомогу в організації терористичних таборів. 

За співпрацю з терористами суд призначив обвинуваченим реальну міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської

кількість переглядів: 2836