Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2015

У Миколаєві судитимуть службову особу територіального відділення ПАТ «Державний ощадний банк України» за привласнення понад 1,4 млн грн коштів клієнтів банку

                        

Прокуратурою Миколаївської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника відділу бухгалтерського обліку Казанківського відділення філії Миколаївського обласного управління ПАТ «Державний ощадний банк України», яка обвинувачується у привласненні та розтраті понад 1,4 млн грн коштів банку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2012 року по травень 2014 року службова особа привласнила та розтратила грошові кошти банку з рахунків клієнтів банку – фізичних осіб на суму 780 тис. грн.

Окрім того, на рахунки, відкриті на свою сестру, яка є підприємцем, з різних балансових рахунків банку безпідставно зарахувала понад 650 тис.грн.

Її дії кваліфіковано за ч.5 ст.191, ч.1 ст.209, ч.2 ст. 361, ч.3 ст.362 та ч.1 ст.366 КК України, тобто привласнення та розтрата майна, вчинене у великих розмірах, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (компютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (компютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, та службове підроблення.

За вчинені злочини обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2814