Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2015

За позовом прокуратури м. Миколаєва постановлено стягнути збитки, завдані користуванням земельною ділянкою історико-культурного призначення вартістю 1,8 млн грн

                      

Господарський суд Миколаївської області підтвердив законність позовних вимог прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави про стягнення з підприємства збитків, завданих використанням земельної ділянки історико-культурного призначення площею 0,14 га вартістю 1,8 млн. грн.

Установлено, що підприємство користувалось зазначеною земельною ділянкою за відсутності правовстановлюючих документів.

Під час розгляду зазначеної справи підприємством, з метою уникнення від сплати завданих державі збитків, у судовому порядку оскаржено рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради, яким затверджено акт комісії з визначення розміру та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.  

Проте за втручання прокуратури Одеський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову підприємства та визнав рішення виконавчого комітету міської ради правомірним.

У зв’язку з цим, позовні вимоги прокурора міста Миколаєва щодо стягнення збитків за використання земельної ділянки без правоустановлюючих документів задоволено.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 
кількість переглядів: 2712