Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2015

Прокуратура повідомила про підозру головному лікарю пологового будинку щодо неналежного виконання професійних обов’язків

                    

Прокуратурою Миколаївської області повідомлено про підозру головному лікарю одного із медичних закладів міста Миколаєва у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного та недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки.

Установлено, що в одному із пологових будинків міста Миколаєва за кілька днів після народження дитини померла молода матір.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.140 КК України – неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок несумлінного та недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки

Згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що обрана лікарська тактика надання допомоги породіллі була необґрунтована, її смерть можливо було попередити. 

Як повідомлялось раніше, у липні цього року двом лікарям та завідувачу відділенням медичної установи повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2806