Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2016

За втручання прокуратури громаді повернуть земельну ділянку, безпідставно набуту внаслідок вчинення корупційного правопорушення

                                  

За втручання прокуратури у власність територіальної громади м. Баштанка повернуть земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 0,10 га вартістю майже 100 тис грн, безпідставно набуту внаслідок вчинення корупційного правопорушення.

Так, вже колишнім Баштанським міським головою було підписано рішення міської ради про передачу зазначеної ділянки у власність своєму сину, у зв’язку з чим виникла суперечність між особистими інтересами та службовими повноваженнями голови органу місцевого самоврядування.

Проте, у порушення вимог антикорупційного законодавства посадовою особою не повідомлено міську раду про наявність конфлікту інтересів та не вжито всіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання такого конфлікту.

У березні 2015 року постановою апеляційного суду області його притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення.

Вказане стало підставою для звернення прокурора до суду з позовом про скасування рішення міської ради та свідоцтва на право власності на земельну ділянку, а також витребування її від набувача.

Позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2824