Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2016

Прокурор області В'ячеслав Кривов'яз та народний депутат Тарас Кремінь обговорили проблемні питання протидії корупції та подальшої плідної співпраці з депутатським корпусом

                                                                                

26 травня 2016 року прокурор області В'ячеслав Кривов'яз прийняв участь у виїзному засіданні Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» у форматі круглого столу.

В ході зустрічі В'ячеслав Кривов'яз зазначив, що протидія корупції є одним із пріоритетів у роботі прокуратури та правоохоронних органів області.

Так, упродовж минулого та поточного років правоохоронними органами області розпочато 101 кримінальне провадження про корупційні правопорушення.

До суду скеровано 57 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні злочини. З них судами постановлено вже 42 обвинувальні вироки.

Особлива увага приділяється очищенню від корупціонерів правохоронних органів.

Так, до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено заступника начальника слідчого відділу Миколаївського райвідділу міліції за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. грн. за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

Окрім цього, направлено до суду обвинувальний акт щодо начальника Жовтневої районної податкової інспекції за фактом отримання 240 тис. грн неправомірної вигоди за укриття порушень податкового законодавства в діяльності одного з товариств.

Як зазначив В'ячеслав Кривов'яз, упродовж минулого та поточного років лише органами прокуратури області до суду направлено 72 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією. На 61 особу судами накладено штраф. Серед притягнутих до відповідальності переважну більшість складають депутати та голови місцевих рад.

Сьогодні, 27 травня, прокурор Миколаївської області В'ячеслав Кривов'яз обговорив з народним депутатом України, членом Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль» Тарасом Кремінем проблемні питання, підняті учасниками круглого столу, зокрема щодо повернення незаконно наданих у власність земельних ділянок загальною площею 9 га.  національного природного парку «Білобережжя Святослава», що розташований на Кінбурській косі, стан розслідування окремих резонансних і актуальних справ.

Окрім цього, В'ячеслав Кривов'яз та Тарас Кремінь обмінялись думками щодо поліпшення боротьби з корупційними проявами, утому числі на законодавчому рівні та висловили побажання щодо подальшої плідної співпраці депутатського об’єднання та органів прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2451