Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2016

На Миколаївщині заочно судитимуть місцевого мешканця, який готував вбивство голови облдержадміністрації

                               

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області завершено спеціальне досудове розслідування кримінального провадження стосовно 43-річного місцевого мешканця, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч.2 ст.28, ч.2 ст.109 КК України (готування до вчинення умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб, терористичного акту, носіння та передача вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Установлено, що в період з 18 липня по 14 серпня 2014 року місцевий мешканець разом із невстановленими особами готувався до вчинення терористичного акту та вбивства голови Миколаївської облдержадміністрації з метою залякування мирного населення та дестабілізації ситуації в регіоні.

Окрім того, в березні 2015 року він за змовою з іншою, вже засудженою особою, розповсюдив у мережі Інтернет, та поширив численними Інтернет-виданнями заклики блокувати накази уряду України та регіональної влади, вступати до лав армії так званої «Новоросії», з метою визволення держави від фашизму, неконституційного захоплення державної влади.

На даний час обвинувачений перебуває у розшуку, обвинувальний акт стосовного нього направлено до Центрального районного суду м. Миколаєва для його заочного засудження.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2860