Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2016

Прокурори та працівники оперативних підрозділів Нацполіції, ДФС, СБУ обговорили актуальні питання взаємодії при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій

                                    

24 червня, за ініціативи прокуратури області, відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Взаємодія прокурора, слідчого та оперативних підрозділів при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, а також використанні їх результатів у доказуванні. Забезпечення дотримання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні».

У заході прийняли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники, процесуальні керівники у кримінальних провадженнях, працівники оперативних підрозділів Нацполіції, державної фіскальної служби та УСБУ в області.

Під час семінару розглядались особливості здійснення процесуального керівництва та взаємодії прокурора зі слідчим та оперативними підрозділами при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій, особливості проведення таких дій у кримінальних правопорушеннях проти основ національної безпеки України, у сфері господарської діяльності.

Також обговорено питання щодо використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні в кримінальному провадженні, забезпечення дотримання конституційних прав громадян, реагування прокурора на незаконні судові рішення в апеляційному та касаційному порядку.

Звернуто увагу на особливості втручання у приватне спілкування (аудіо-, відеоконтроль особи, накладення арешту на кореспонденцію, огляд і виїмка кореспонденції, зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж та електронних інформаційних систем).

Наприкінці семінару учасники обмінялися думками щодо практичного вирішення проблем у зазначених напрямках.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2240