Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового керівника прокуратури Миколаївської області

                       

У п’ятницю, 1 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури Миколаївської області нового керівника – старшого радника юстиції Тараса Дунаса.

Захід відбувся за участю в.о. голови Миколаївської облдержадміністрації, голови Миколаївської обласної ради, народних депутатів України, керівництва місцевого самоврядування, правоохоронних і судових органів, представників ЗМІ та громадськості.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернув увагу присутніх на те, що головним завданням органів прокуратури на сьогодні є відновлення довіри населення.

«У Міністерстві юстиції зареєстрований та мною вже підписаний наказ про проходження перевірки на доброчесність усіх прокурорів. Вже до кінця цього місяця усі працівники прокуратури Миколаївської області подадуть декларації про доброчесність, які разом з деклараціями про їх майновий стан та членів їх сімей, будуть оприлюднені на сайті Генеральної прокуратури України», - зазначив Генеральний прокурор України.

Юрій Луценко наголосив, що роботу по очищенню органів прокуратури очолить Петро Шкутяк, «людина, яка пройшла війну і зробить все для того, щоб ефективно виконати поставлене завдання, і у чесності якого можна не сумніватися».

Генеральний прокурор України констатував, що законності і порядку в Миколаївській області сьогодні немає, а областю керує тіньова влада. «Термін наведення порядку для нового прокурора – три-чотири місяці», - підкреслив Юрій Луценко.

Також очільник Генеральної прокуратури України доручив новопризначеному керівнику розібратися з кримінальними авторитетами та з незаконними захопленнями врожаю і землі.

Довідково: Дунас Тарас Омелянович народився 17 серпня 1976 року у м. Городок Львівської області.

У 1998 році закінчив юридичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка В органах прокуратури працює з 1998 року. Пройшов шлях від помічника прокурора районної прокуратури до начальника Головного управління представництва та організації участі в кримінальному провадженні в суді Генеральної прокуратури України

Неодноразово нагороджений нагрудними знаками «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» III ступеня, «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» II ступеня, «За бездоганну службу в органах прокуратури».

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3151