Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2016

Прокуратурою області викрито незаконні дії посадовців Коблівської сільської ради при розпорядженні землями чорноморського узбережжя

                                  

Стан додержання законодавства у земельній сфері перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Так, за результатами вивчення стану законності при розпорядженні землями рекреаційного призначення встановлено, що у 2012 році посадовими особами Коблівської сільської ради надано у приватну власність громадянам  земельні ділянки загальною площею понад 1 га вартістю 1,7 млн. грн. для ведення садівництва. У подальшому цільове призначення змінено на будівництво об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

Водночас вказані землі розташовані в межах прибережної захисної смуги Чорного моря, які взагалі не можуть бути надані у приватну власність.

Більш того, ділянки накладаються на межі тротуарів, пішохідних доріжок та вулиць села Коблеве, які належать до земель загального користування та повинні перебувати виключно у комунальній власності.

За вказаним фактом прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Березанському відділенню поліції.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2708