Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2016

Групі осіб, які підозрюються у незаконному переправленні людей через державний кордон України на тимчасово окуповану територію, обрано запобіжні заходи

                                        

27.07.2016 суд задовольнив погоджені з прокуратурою області клопотання слідчого та обрав запобіжні заходи групі осіб, затриманим за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст.332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб за попередньою змовою, з корисливих мотивів).


Зокрема суд, на підставі беззаперечних доказів, трьом фігурантам справи - організатору та двом водіям,які безпосередньо здійснювали переправлення осіб через державний кордон України, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 550 тис грн., 350 тис грн. та 50 тис грн. відповідно. Стосовно ще однієї підозрюваної обрано запобіжний захід - домашній арешт.


Як вже повідомлялось раніше, 43-річний мешканець м. Одеса, разом зі своєю співмешканкою, з метою збагачення шляхом розміщення оголошень в мережі Інтернет організували переміщення осіб на тимчасово окуповану територію до м. Луганська.

Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з тимчасово окупованого Луганська до Одеси та в зворотному напрямі. Для уникнення перетину лінії розмежування маршрут пролягав через україно-російський кордон, зокрема, через тимчасово непідконтрольні державним органам України пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

Діяльність цього каналу здійснювалась майже 5 місяців і послугами скористались біля двох тисяч осіб.

Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2721