Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2016

За реагування прокуратури попереджено незаконне надання у приватну власність земель в межах прибережної захисної смуги річки Інгул

                           

Незважаючи на тривалий судовий розгляд справи, прокуратурою Миколаївської області вдалося довести в суді факт незаконного надання у приватну власність земельні ділянки площею 1,2 га вартістю понад 200 тис. грн., яка розташована по вул. Флотській у м. Миколаєві в межах прибережної захисної смуги річки Інгул.

Так, у 2014 році рішенням Миколаївської міської ради у порушення вимог земельного та водного законодавства, затверджено проект землеустрою щодо відведення громадянину у власність та оренду зазначену ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.


Водночас, зазначені землі розташовані у ландшафтно-рекреаційній зоні та у межах прибрежно -  захисної смуги річки Інгул. Передачу цих земельних ділянок у приватну власність чинним законодавством заборонено.

З метою усунення вказаних порушень прокурор звернувся з позовом до суду про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, яка заперечувала проти позову. Розглядаючи справу майже два роки, суддею Центрального районного суду м. Миколаєва відмовлено у задоволенні позовних вимог прокурора.
У подальшому, не погоджуючись з прийнятим рішенням суду, прокуратурою оскаржено його в апеляційному порядку.

З огляду на принципову позицію та беззаперечність аргументів, наданих прокурором у судовому засіданні, апеляційна скарга задоволена в повному обсязі.

Окрім того, прокуратурою ініційовано питання притягнення до дисциплінарної відповідальності судді місцевого суду за порушення процесуальних строків розгляду справи.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2250