Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

Із початку року до органів прокуратури області звернулося понад 5 тис. громадян

                         

Питання організації розгляду звернень громадян та їх особистого прийому займають пріоритетне місце в роботі органів прокуратури Миколаївської області та перебувають на постійному контролі у керівництва.

З початку 2016 року до органів прокуратури області від громадян надійшло понад 5 тисяч звернень, з них кожне п’яте надіслано до інших відомств для вирішення.

Вирішено по суті 4010 звернень, з них 114 запитів і звернень, що надійшли від народних депутатів України. Переважна більшість звернень  стосувалась питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях (2839), представництва інтересів громадян та держави в суді (121), нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства (117).

З числа вирішених звернень задоволено 66, з них 48 - скарги з питань досудового розслідування.

Зазначаємо, що до органів прокуратури області продовжують надходити звернення громадян щодо можливого порушення їх конституційних прав, як то на оплату праці, охорону праці, охорону здоров’я, соціальний захист тощо. У зв’язку з цим повторно роз’яснюємо, що згідно з положеннями Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 органи прокуратури позбавлені права на проведення перевірок в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів.

Органами прокуратури області забезпечено право більше 2 тисяч громадян на особистий прийом, з них кожного п’ятого прийнято особисто керівниками прокуратур.

Прокурором області прийнято 347 громадян на особистому прийомі, у тому числі за місцем їх проживання.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2328