Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію прокуратури Миколаївщини щодо необхідності повернення земельної ділянки чорноморського узбережжя

                                      

Органами прокуратури області вживаються системні заходи, спрямовані на поновлення інтересів державі у сфері землекористування, особливо в межах прибрежно–захисної смуги Чорного моря.

Так, апеляційний суд визнав обґрунтованими позовні вимоги прокуратури області та 18.08.2016 залишив в силі рішення Березанського районного суду, яким задоволено позов прокурора до Березанської райдержадміністрації, Коблівської сільської ради та громадян про визнання недійсним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку рекреаційного призначення площею 3,84 га вартістю понад 3 млн. грн., а також визнано недійсним свідоцтво на право власності на нерухоме майно.

Підставою для звернення  прокурора до суду стало прийняття райдержадміністрацією з перевищенням повноважень рішення про продаж приватному підприємцю зазначеної земельної ділянки, що перебуває в межах прибережної захисної смуги та знаходиться на відстані 180 м від урізу води Чорного моря.

 На вказаній ділянці з порушенням вимог чинного законодавства  проведено будівництво двох котеджів та в подальшому оформлено право власності  на об’єкти нерухомого майна.

Таким чином, завдяки наступальній та принциповій позиції прокуратури, у власність державі повернуть земельну ділянку рекреаційного призначення на чорноморському узбережжі.

Зазначене рішення набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3062