Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2016

Ще два обвинувальні акти у провадженнях за матеріалами спеціального досудового розслідування (in absentia) вже направлено до суду

                                                            

За принципової позиції процесуальних керівників прокуратури Миколаївської області впроваджено в роботу нові положення глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей спеціального досудового розслідування кримінальних правопорушень та за даною процедурою наприкінці серпня потточного року закінчено досудове розслідування ще у двох кримінальних провадженнях, які скеровані до суду з обвинувальними висновками.

Зокрема, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річного місцевого мешканця, колишнього міліціонера, засудженого за отримання хабара, який приймає активну участь у терористичній організації «ДНР» проти сил АТО.

Так досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2015 року чоловік вступив до терористичної організації «ДНР» та був зарахований до незаконного військового формування «Спарта». Дії зазначеної особи кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Окрім цього, затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за ч.4 ст.191, ч.1 ст.209, ч.3 ст.358, ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, службове підроблення).

У ході досудового розслідування здобуто достатньо доказів, що в період з квітня 2013 року по серпень 2014 року керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем під час виконання робіт з реконструкції напірної господарсько-побутової каналізації до стадіону «Олімп» в м. Южноукраїнськ, за укладеним від імені підприємства з замовником робіт – Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради договором, склав та подав до оплати замовнику завідомо підроблені офіційні документи, з внесеними до них неправдивими завищеними відомостями про обсяги виконаних робіт та використані у будівництві матеріали, в результаті чого заволодів бюджетними коштами на загальну суму близько 300 тис. грн., які легалізував, шляхом вчинення з коштами, здобутими злочинним шляхом, фінансових операцій.

Раніше слідчими суддями задоволено клопотання прокуратури області та надано дозволи на здійснення у цих кримінальних провадженнях спеціального досудового розслідування, оскільки обвинувачені переховуються від слідства та суду та їх оголошено у розшук.

Державне обвинувачення у зазначених кримінальних провадженнях підтримується прокуратурою Миколаївської області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2482