Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2016

Керівнику одного з підприємств Миколаївщини повідомлено про підозру у самовільному зайнятті земельної ділянки державної власності площею майже 550 га

                                   

Питання законності використання земель на території області продовжує перебувати на постійному контролі прокуратури Миколаївщини.

Продовжуючи наступальну роботу по відновленню законності у сфері використання земель, 16.09.2016 за процесуального керівництва прокуратури області директору товариства з обмеженою відповідальністю, який самовільно зайняв земельні ділянки державної власності загальною площею майже 550 га на території Первомайської селищної ради Вітовського району повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначену земельну ділянку підприємство протиправно використовувало для вирощування сільськогосподарських культур. Як наслідок, зазначеними протиправними діями спричинено державі  шкоду у розмірі майже 680  тис. грн.

Також послідовно відстоюючи порушені інтереси держави, прокурором заявлено у кримінальному провадженні позов щодо відшкодування зазначеної шкоди.

На даний момент вирішується питання щодо обрання зазначеній особі запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч.1 ст.197-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1210