Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2016

На Миколаївщині взято під варту бойовика терористичної організації «ДНР

                              

19 вересня 2016 року Апеляційним судом Миколаївської області залишено в силі ухвалу Миколаївського районного суду Миколаївської області від 12.09.2016, якою за результатами розгляду підтриманого Миколаївською місцевою прокуратурою №1 клопотання слідчого, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою ще одному бойовику «ДНР».

Так 10.09.2016, завдяки скоординованим діям Миколаївської місцевої прокуратури №1, Управління СБУ в Миколаївській області та територіального відділу поліції Миколаївського району ГУ НП в Миколаївській області, на території Широколанівської сільської ради Миколаївського району біля військового полігону «Широкий Лан», затримано мешканця Донецької області, який у 2015 році проходив службу в рядах незаконного збройного військового формування терористичної організації «Донецька народна республіка». Мета прибуття зазначеної особи на прилеглу до військового полігону територію наразі перевіряється в ході досудового розслідування.

Цього ж дня, за погодженням з процесуальним прокурором затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законами України збройних формувань).

Досудовим розслідуванням установлено, що з метою участі у незаконному збройному формуванні  вказана особа на початку 2015 року добровільно прибула до міста Донецьк, а саме до «штабу розвідувального управління ДНР». За результатами спілкування з ватажками терористів, указану особу призначено на «посаду» бійця незаконного збройного формування та передано  у використання автоматичну вогнепальну зброю, набої до неї, формений одяг та військове спорядження.  

     Продовжуючи протиправну діяльність, зазначена особа здійснила низку умисних протиправних дій у складі непередбаченого законами України збройного формування, систематично виконувала накази ватажків терористів, спрямовані на підтримку незаконно створених структур «ДНР», придушення організованого опору населення на окупованій території, депортації населення Донецької області, встановлення режиму військового стану, протистояння  правоохоронним органам та органам  державної виконавчої влади України, знищення їх живої сили і матеріальних засобів, а також скоєння інших тяжких і особливо тяжких кримінальних правопорушень.

На даний час досудове розслідування триває, вживаються заходи до встановлення всіх обставин вчиненого кримінального  правопорушення та притягнення винної особи до кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2806