Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2016

Тарас Дунас зустрівся із студентами університету

                                 

У четвер, 22 вересня, прокурор Миколаївської області Тарас Дунас зустрівся із студентами Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського з метою обговорення актуальних питань, які турбують сучасну молодь.

Захід ініційовано директором Навчально-наукового інституту історії та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Миколою Шитюком, який є головою Консультативної ради при прокуратурі області

У зустрічі взяли участь майже 1000 студентів з різних факультетів університету, тривала майже годину. 

На початку заходу прокурор області розповів про реформування правоохоронної системи України, у тому числі органів прокуратури, процес перевірки доброчесності прокурорів, також проінформував про криміногенну ситуацію в регіоні, роль органів прокуратури у розкритті злочинів, акцентувавши увагу молоді на активній позиції щодо протидії злочинам у сфері обігу наркотиків, грального бізнесу тощо.

Також під час зустрічі йшлося про можливі шляхи співпраці між МНУ та прокуратурою.

Багато запитань від молоді стосувались захисту трудових прав працюючих студентів, реагування на злочинні дії в мережі Інтернет, протидії корупції в учбових закладах. На всі питання були надані вичерпні відповіді.

На закінчення заходу Тарас Дунас побажав студентам успішного навчання та бути патріотами рідного краю, небайдужими та виявляти активну громадську позицію щодо встановлення законності та правопорядк «Саме студентство у всі часи було рушійною силою у захисті прав і свобод громадян», - підкреслив прокурор області.

У ході зустрічі ректор Вишу згадав усіх студентів університету, які брали участь в АТО, були нагороджені та загинули за власну державу.

У подальшому такі зустрічі планується проводити і в інших вищих учбових закладах області. Регулярне проведення таких заходів сприятиме налагодженню  тісного діалогу зі студентами та підвищуватиме правосвідомість молодого покоління.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області   
кількість переглядів: 2576