Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Прокуратура продовжує активну роботу щодо відстоювання інтересів держави у сфері охорони дитинства

                                    

Органами прокуратури Миколаївської області продовжується активна робота щодо відстоювання інтересів держави у сфері використання земель та приміщень навчальних закладів.

Так, Вознесенською місцевою прокуратурою встановлено факти незаконного використання суб’єктом підприємницької діяльності земельної ділянки площею 87 га вартістю понад 2 млн грн, розташованої на території Бузької сільської ради Новоодеського району, яка перебуває у державній власності та запланова до передачі у користування закладу освіти.

Установлено, що наказом Головного управління Держеокадастру в області Бузькій загальноосвітній школі надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою та технічної документації щодо відведення зазначеної ділянки в оренду.

Проте договір оренди між навчальним закладом та управлінням не укладено, його державну реєстрацію не проведено.

Разом з тим, у січні цього року школою за відсутності будь-яких правовстановлюючих документів на розпорядження земельною ділянкою укладено договір про спільну трудову діяльність з підприємцем, згідно з умовами якого останній здійснює обробку землі, засів, збір врожаю та охорону полів, тобто фактично господарює на земельній ділянці.

Відстоюючи інтереси держави, місцевою прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області скеровано позовну заяву про визнання недійсною вказаної угоди та витребування земельної ділянки вартістю понад 2 млн. грн. з незаконного користування фізичної особи-підприємця.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2658