Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2016

Прокуратура спільно з поліцією викрила посадовця державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» під час одержання хабара у розмірі 52000 грн

                              

У четвер, 06.10.2016, Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 спільно з Управлінням захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 52000 грн затримано працівника державного підприємства «Миколаївське лісове господарство».

Зазначені кошти зловмисник отримав в якості «авансу» від мешканця міста Миколаєва за вплив щодо позитивного вирішення питання про надання документів про неналежність земельної ділянки до земель лісового фонду України.

Всього посадовець вимагав 4 тисячі доларів США. Його затримано у порядку ст.208 КПК України.

Враховуючи те, що вказана особа є громадянином Російського Федерації, місцевою прокуратурою, відповідно до вимог Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, повідомлено Генеральне консульство РФ про його затримання.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) та обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2804