Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2016

Завдяки прокуратурі захищено інтереси держави в сфері охорони дитинства

                                 

Прокуратура Миколаївщини, реалізуючи представницькі повноваження, продовжує наступальну роботу щодо захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства при розпорядженні нерухомим майном закладів освіти.

Так, Первомайською місцевою прокуратурою встановлено, що відділом освіти, молоді та спорту Врадіївської районної державної адміністрації 30 січня 2014 року з фізичною особою - підприємцем в порушення вимог Закону України «Про освіту», яким передбачено обов’язкове використання об’єктів освіти і науки, що фінансуються з бюджету за цільовим призначенням, укладено договір оренди частини приміщення старої будівлі Сирівської загальноосвітньої школи загальною площею 137,8 кв м для здійснення торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.

З метою захисту інтересів держави в сфері охорони дитинства місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання вище вказаного договору оренди недійсним та зобов’язати фізичну особу – підприємця звільнити приміщення.

Господарський суд Миколаївської області погодився з доводами прокурора та 11.10.2016 позовні вимоги прокурора задовольнив у повному обсязі.

Прокуратура і надалі буде принципово реагувати на факти передачі місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування в оренду приміщень освітянських закладів не за цільовими призначенням.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2431