Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2016

Активна участь громадських формувань з охорони громадського порядку є потужною силою щодо забезпечення захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань

                                 

Прокуратурою Миколаївської області проаналізовано відомості про осіб, яким видано дозволи на володіння травматичної зброї та встановлено, що переважна більшість зазначених пристроїв, а саме 3129 одиниць, знаходиться у власності членів громадських формувань з охорони громадського порядку.

Поряд з цим для прикладу, станом на жовтень 2016 року штатна чисельність працівників Нацполіції в області складає 3272 працівника поліції. А тому          значна кількість членів громадських формувань з охорони громадського порядку є своєрідним резервом, потужною силою, спроможною відповідно до ст. 9 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» виконувати основні завдання, спрямовані на забезпечення громадської безпеки, захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань.

Разом з тим, на території області за 9 місяців 2016 року у порівнянні з минулим роком відбувся значний ріст «вуличної злочинності», зокрема, грабежів, крадіжок, хуліганств, тобто тих кримінальних правопорушень, у боротьбі з якими правоохоронним органам можуть та повинні допомагати зазначені громадські формування.

З огляду на це та з метою здійснення координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності, прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом на адресу начальника Головного управління Національної поліції в області направлено листа щодо необхідності активізації діяльності у 2016 році на території регіону громадських формувань з охорони громадського порядку та вжиття конкретних заходів, направлених на покращення діяльності громадських формувань та їх взаємодії з працівниками правоохоронних органів.

Зазначене питання також заплановано розглянути на спільній міжвідомчій нараді правоохоронних органів та органів державної влади.

Прес-служба прокуратури миколаївської області
кількість переглядів: 2496