Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2016

«Справа мажорів», які у центрі Миколаєва зухвало порушували громадський порядок та вчинили опір патрульним поліцейським, вже в суді

                                

Незважаючи на різні інсинуації у ЗМІ щодо сумніву у неналежному розслідуванні справи, за процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих мешканців, які 30 серпня 2016 року у центрі міста Миколаєва вчинили хуліганські дії та опір працівникам патрульної поліції.

Нагадаємо, вказані особи у вечірній час доби, перебуваючи на розі вулиць Соборної та Адмірала Макарова з хуліганських спонукань пошкодили автомобіль таксі, викрикували нецензурні лайки та погрози на адресу водія таксі, а у подальшому і на перехожих, та працівників патрульної поліції, які прибули на виклик, чим грубо порушували громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства.

Все це було зафіксовано небайдужими громадянами на відео та викладено у Інтернет – мережу.

Особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 та ч. 2 ст. 342 КК України (хуліганство, опір працівникові правоохоронного органу) та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Окрім того, за результатами службового розслідування щодо бездіяльності патрульних під час події трьох співробітників звільнили з поліції, одного - звільнили з посади, , а чотирьом співробітникам винесли дисциплінарне стягнення у вигляді неповної службової відповідності

28 жовтня 2016 року У Центральному районному суді м. Миколаєва вже відбулось підготовче судове засідання, в якому продовжено на 2 місяці строк застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту обом обвинуваченим.

Наступне судове засідання призначено на 04.11.2016 о 14-00 год.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 210