Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2016

На Миколаївщині за реагування прокуратури з незаконного користування повернуто сільгоспземлі вартістю понад півмільона гривен

                            

З огляду на те, що близько 84% від земельного фонду Миколаївщини складають землі сільськогосподарського призначення, органи прокуратури значну увагу приділяють законності використання земель зазначеної категорії.

Зокрема, Первмомайська місцева прокуратура відреагувала на порушення земельного законодавства при наданні в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 19,7 га вартістю понад 500 тис грн, розташованої в межах території Арбузинської селищної ради Миколаївської області.

Установлено, що в порушення вимог земельного законодавства Арбузинська селищна рада поза межами своїх повноважень фактично розпорядилась земельною ділянкою державної форми власності при укладанні з фермерським господарством угоди про соціально - економічне партнерство на 2016 рік.

З метою усунення встановлених порушень законодавства місцевою прокуратурою заявлено позов про визнання недійсною угоди про соціально-економічне партнерство із зобов’язанням повернути земельну ділянку у державну власність.

Погоджуючись із правовою позицією прокуратури, 1 листопада 2016 року господарський суд Миколаївської області позовні вимоги прокурора задовольнив у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 2993