Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2016

Депутата Первомайської міської ради притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення

                           

Як свідчить практика у сфері протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією, найчастіше порушення законодавства щодо врегулювання реального конфлікту інтересів допускають депутати місцевих рад під час роботи сесій. Вирішення земельних, бюджетних питань, а також  питань призначення на певні посади віднесені саме до компетенції сесій органів місцевого самоврядування.

Недодержання, або небажання додержуватись вимог Закону України «Про запобігання корупції» є основною причиною вчинення депутатами правопорушень, пов’язаних  з корупцією. 

Так, завдяки активній позиції прокуратури  22.11.2016 постановою Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області  одного з депутатів Первомайської міської ради визнано  винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 КУпАП, (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересу) та накладено стягнення у вигляді штрафу 1700 грн.

Судом встановлено, що  депутат Первомайської  міської ради, у порушення вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив сесію ради про реальний конфлікт інтересів під час розгляду питання про відведення земельних ділянок на умовах власності для особистих потреб.

Довідково:
Відповідно до ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» депутати місцевих рад зобов’язані повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, а у випадку перебування особи на посаді, яка не передбачає наявності у неї безпосереднього керівника, або в колегіальному органі - Національне агентство чи інший визначений законом орган або колегіальний орган, під час виконання повноважень у якому виник конфлікт інтересів, відповідно.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2752