Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2016

Водію вантажівки повідомлено про підозру у скоєнні автопригоди з тяжкими наслідками, в якій загинуло четверо військових

                                         

У вівторок, 22 листопада 2016 року, на 225 км автодороги «Улянівка-Миколаїв», в районі в’їзду до міста Миколаєва, сталася жахлива дорожньо-транспортна пригода, в якій загинуло четверо молодих бійців 406-ї артилерійської бригади.

Абсурдно обірвалося життя молодих хлопців. Назва цього – злочин.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох людей.

Установлено, що водій вантажного автомобіля «Scania R380 LA» з напівпричепом, виїжджаючи з автозаправної станції на автодорогу, не переконався в безпеці свого маневру та не надав дорогу автомобілю «OPEL Vectra» з військовими, що рухався по головній дорозі, внаслідок чого відбулося зіткнення автомобілей. В результаті автопригоди водій та троє пасажирів автомобіля «OPEL Vectra» від отриманих травм загинули.

Водія вантажівки затримано у порядку ст.208 КПК України та 23.11.2016 за погодженням з процесуальним керівником повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Зважаючи на тяжкість наслідків злочину, слідчим погоджено із процесуальним керівником клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

У кримінальному провадженні призначено ряд необхідних судових експертиз та проводяться невідкладні слідчі дії, направлені на з’ясування всіх обставин кримінального правопорушення. 

Досудове розслідування здійснюється відділом розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУ Нацполіції в області, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області.

Прокуратура Миколаївської області висловлює щирі співчуття рідним, близьким і побратимам загиблих.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2394