Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

Підприємцю, який намагався дати хабар працівникам прокуратури та поліції, повідомлено про підозру

                                    

У четвер, 1 грудня 2016 року, слідчими слідчого управління прокуратури Миколаївської області спільно з працівниками Управління внутрішньої безпеки в Миколаївській області Департаменту внутрішньої безпеци Нацполіції України затримали 44-річного громадянина Азербайджану при спробі дати хабар працівнику поліції та слідчому прокуратури за повернення майна, що було вилучено на законних підставах у ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами чисельних порушень при експорті рогатої худоби за кордон.

Підприємець звернувся до оперуповноваженого поліції Управління захисту економіки та запропонував 20 000 доларів США в якості «подарунка» для нього та слідчого прокуратури в обмін на повернення вилученого майна і «лояльного» розслідування справи.

Під час передачі частини від раніше обумовленої неправомірної вигоди в сумі 5 000 доларів США зловмисник був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Йому повідомлено про підозру за ч.3 ст.369 КК України, тобто надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду дій з використанням наданого їй службового становища.

Про затримання вказаної особи прокуратурою області повідомлено посольство Азербайджанської Республіки в Україні.

Вирішується питання щодо обрання стосовного нього запобіжного заходу.

Досудове слідство триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2747