Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2016

Прокурори долучились до правового виховання підростаючого покоління (ФОТО)

                                     

Працівники прокуратури Миколаївщини продовжують започатковані керівництвом відомства зустрічі з учнівським та студентським активом регіону з метою  формування правової свідомості, прищеплення поваги до прав і свобод людини, забезпечення знання й виконання ними законів, підвищення рівня правової культури та попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.

У період  з 5 по 9 грудня 2016 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права, мета якого - підвищити рівень правової культури населення, а також поінформувати громадян щодо їхніх конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

Зокрема, 7 та 8 грудня 2016 року, у рамках Всеукраїнського тижня права, працівники Баштанської місцевої прокуратури долучилися до правового виховання підростаючого покоління.

Знати свої права, виконувати обов’язки, орієнтуватися у законодавстві – такі питання обговорили учні старших класів Баштанських загальноосвітніх шкіл № 1 та № 2 з прокурором Баштанської місцевої прокуратури Олегом Музичуком.

У ході бесід працівник прокуратури розповів присутнім про найпоширеніші види злочинів і правопорушень серед молоді та профілактичні заходи, яких вживають правоохоронці для їх попередження і припинення, навели приклади з практичної прокурорської діяльності.
.
Окремо прокурор спільно з підлітками розглянули особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх. Також дітям надано поради і застереження, як вберегти себе від злочинних посягань. Не оминули і тему шкідливого впливу на організм людини тютюнопаління, алкогольних напоїв та небезпечності наркотичних речовин. Дітям наголошено, що легких наркотиків не буває, а всі наркотичні засоби, у тому числі і курильні суміші, є сильною отрутою для організму людини.

Молодь не лише слухала, а й активно брала участь у спілкуванні, ставила запитання щодо роботи прокурорів та цікавилася, як правильно поводитися у певних життєвих ситуаціях.

Окрім того, Олег Музичук прийняв активну участь  у районній науково-практичній конференції з правознавства на тему «Правові новели у сфері захисту прав людини», на якій учні пропонували свої дослідження в області права, висвітлювали проблемні питання та надавали пропозиції щодо їх вирішення.

Сподіваємося, що знання, які отримали юні слухачі на правових уроках, допоможуть їм стати відповідальними та правосвідомими громадянами.

Зазначимо, що прокурор Баштанської місцевої прокуратури О. Музичук за сумлінне ставлення до виконання своїх службових обов’язків був відмічений подякою прокурора області з нагоди свята Дня працівників прокуратури.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2568