Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2016

Слідчими прокуратури Миколаївської області завершено розслідування щодо вбивства екс-правоохоронцями 32-річного мешканця смт Криве Озеро (ФОТО, ВІДЕО)

                             

Про це повідомив заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило у четвер, 29 грудня 2016 року.

«26 грудня 2016 року слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вбивства 32-річного мешканця смт Криве Озеро. У кримінальному провадженні оголошено про підозру чотирьом вже колишнім працівникам Кривоозерського відділення поліції Врадіївського відділу поліції ГУ Нацполіції в області», - зазначив Степан Божило.

Вказані особи обвинувачуються в тому, що 24 серпня цього року під час затримання мешканця смт Криве Озеро, перевищуючи свої службові обов’язки та діючи в порушення ст.ст. 43-46 Закону України «Про національну поліцію», вони завдали потерпілому ушкодження у вигляді вогнепального поранення, від якого він помер, а також тілесні ушкодження, які з настанням смерті не пов'язані.

«Діяння, які інкримінуються даним особам, я б відніс до категорії складних кримінальних справ. Події, в яких брали участь ці особи, відбувалися в умовах неочевидності. Відсутній момент, який дуже важливий в розслідуванні будь-якого кримінального провадження - максимальна кількість свідків. Події відбувалися в нічний час, і очевидцями скоєного злочину були потерпілі і безпосередньо працівники правоохоронного органу, - сказав Степан Божило.

Зокрема, поліцейський, який безпосередньо стріляв у потерпілого, обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 3 ст.365 КК України (умисне вбивство, перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням спеціальних засобів і спричинили тяжкі наслідки), троє інших - за ч. 2 ст.365 КК України (перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів щодо потерпілого, за відсутності ознак катування).

Степан Божило наголосив, що дії, які здійснювали працівники поліції при затриманні потерпілого, вражають своїм непрофесіоналізмом та зухвалим цинізмом, які в подальшому, ставши предметом гласності, викликали бурю обурення суспільства. «Як було встановлено в ході досудового розслідування, головний підозрюваний під час затримання наступав своєю ногою на горло потерпілого»,  - розповів заступник прокурора. 

Також заступник прокурора заявив, що один із поліцейських був матеріально-відповідальною особою, яка відповідала за збереження зброї. Під час перевірки була виявлена нестача певної кількості зброї. На цей час за цим фактом проводиться окрема перевірка.

Зараз обвинувальний акт у цій справі скерований до Кривоозерського районного суду. Державне обвинувачення буде вимагати для підозрюваних максимальної міри покарання відповідно до вимог діючого законодавства.


 Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 3423