Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2017

З метою недопущення протиправного втручання в роботу правоохоронних органів та незаконного застосування заходів адміністративного примусу у прокуратурі проведено нараду

                               

Зважаючи на поширеність фактів порушення законодавства при оформленні матеріалів про адміністративне правопорушення, з метою недопущення випадків безпідставного затримання громадян за вчинення таких діянь та незаконного доставлення їх до підрозділів поліції, у вівторок, 3 січня 2016 року за дорученням прокурора області Тараса Дунаса проведено нараду за результатами перевірки з цих питань в Управлінні патрульної поліції  м. Миколаєва.

Участь у нараді взяли керівник Управління патрульної поліції м. Миколаєва Максим Ахрамеєв, головний спеціаліст відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Нацполіції України Олександр Синьов, працівники прокуратури та Нацполіції в області.

Заступник прокурора області Анатолій Жмура звернув увагу присутніх на необхідність суворого дотримання вимог законодавства при застосуванні до громадян заходів адміністративного примусу, ефективного реагування на виявлені порушення, негайного поновлення прав громадян у разі їх порушення.

Так, упродовж 2016 року працівниками Управління патрульної поліції у місті Миколаєві загалом складено понад 5,8 тисяч протоколів про адміністративні правопорушення, за вчинення адміністративних правопорушень затримано 71 особу.

Також на нараді обговорено питання щодо забезпечення конституційних прав громадян при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, узгодженості діяльності у вказаній сфері між працівниками патрульної поліції та іншими підрозділами поліції, виключення фактів безпідставного затримання громадян та доставляння їх до підрозділів поліції.
При цьому прокуратура області акцентує увагу на недопустимості  у подальшому протиправного втручання у роботу правоохоронних органів при здійсненні ними своєї діяльності та провокаційних дій, у тому числі з боку представників громадських організацій.

Реагування на порушення законодавства, як з боку працівників правоохоронних органів, так і пересічних громадян має здійснюватися виключно у встановленому законом порядку.

Зокрема, за фактом, який мав місце 2 січня 2017 року між працівниками патрульної поліції та представниками однієї з громадських організацій проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст.343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу).

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3033