Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2017

На Миколаївщині через зловживання посадовців жителі двох районів залишились без належного та якісного водопостачання

                          

За процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти посадових осіб, які підозрюються у привласненні та розтраті бюджетних коштів у сумі майже 5 млн грн при реконструкції системи водопостачання у Миколаївському та Снігурівському районах області.

У ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, під час виконання робіт з реконструкції системи водопостачання в селах Тернувате і Єлизаветівка, зловживаючи службовим становищем, завищив обсяги і вартість виконаних підрядних робіт на суму майже 5 млн грн.

Зокрема, під час проведення робіт було використано неякісне обладнання, а саме: труби, які використовували під час будівництва мережі питного водопостачання не відповідають вимогам держстандарту та взагалі не можуть використовуватися для водопостачання, не виконані роботи, які повинні бути виконанні по укладеним договорам.

Також установлено, що начальником Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, заступником начальника відділу Управління, керівником комунального підприємства Миколаївської обласної ради та головою Нововасилівської сільської ради Снігурівського району складено неправдиві офіційні документи про здійснення технічного та авторського наглядів за виконанням робот на вказаних об’єктах, що спричинило збитки державі на вищевказану суму.

Зазначені особи підписали акти приймання виконаних будівельних робіт за укладеними договорами, хоча роботи фактично виконані не були, а в подальшому були виконані неналежним чином.

Вказаним особам повідомлено про підозру в залежності від скоєного за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 та ч.2 ст.367 КК України (заволодіння майном, вчинене в особливо великих розмірах, службове підроблення, службова недбалість).

Окрім того, у рамках кримінального проводження пред’явлено до суду позов про відшкодування завданих державі збитків.

Довідково: за вчинені злочини передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2517