Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2017

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неподання посадовцем електронної декларації

                          

Прокуратурою Миколаївської області виявлено факт неподання електронної декларації особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Зокрема, за результатами перевірки, проведеної прокуратурою області щодо подання електронних декларацій службовими особами управління державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області, розпочато кримінальне провадження за фактом неподання за 2015 рік заступником начальника управління – начальником відділу виробничої діяльності маркетингу та економіки, щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за ст. 366-1 КК України.

Установлено, що посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» і не подав у 2016 році щорічну декларацію за 2015 рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи електронного декларування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом прокуратури області.

Довідково: відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України «Про запобігання корупції», рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», розпочато діяльність системи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Обов’язок подання декларацій за 2015 рік покладено на службових осіб, які станом на 01.09.2016 займали, згідно зі статтею 50 цього Закону відповідальне та особливо відповідальне становище.

За умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність та відповідне покарання – штраф від 2500 до 3 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до 2-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2301