Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2017

На Миколаївщині бойовика терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» засуджено до 8,6 років позбавлення волі

                             

За принципової позиції прокуратури Миколаївської області доведено вину 35-річного місцевого мешканця,  який брав активну участь у терористичних організаціях «ДНР» та «ЛНР».

Під час судових слухань доведено, що у жовтні 2014 року обвинувачений  вступив до терористичної організації «ЛНР», отримав позивний «Хотабич» та був зарахований до спецпідрозділу «управління гуманітарних операцій», діяльність якого полягає у забезпеченні та сприянні діяльності незаконних збройних формувань «ЛНР», а також у проведенні розвідувально-інформаційної діяльності в інтересах терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Керівництво вказаною організацією здійснювалось громадянином Російської Федерації та координувалось спецслужбами Російської Федерації. Згодом зловмисник перейшов до терористичної організації «ДНР» у «Батальйон спеціального призначення «Николаевского», перебуваючи у складі якого на територіях м. Донецька, м. Шахтарська, м. Іловайськ, м. Харцизськ, смт. Кутейникове, с.Многопілля Донецької області виконував функції оператора, військового кореспондента.

5 листопада 2015 року він прибув на територію Миколаївської області з метою продовження виконання завдань  терористичних організацій, а саме вчинення терористичних актів на території області. У цей же день він був затриманий співробітниками УСБУ в області.

Під час обшуку у нього вилучені посвідчення члена терористичного угруповання, двохсотграмова тротилова шашка з підривальним пристроєм і запалом та інструкція по роботі з вибуховими речовинами.

Завдяки наступальній позиції прокуратури Миколаївської області забезпечено ефективне досудове розслідування цього провадження у найкоротший термін.

Відтак, 18 січня 2017 року суд підтримав позицію державного обвинувача, визнавши бойовика винним у  вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.258-3 та ч.1 ст.263 КК України (участь у діяльності терористичних організацій, незаконне поводження з вибуховими пристроями), та призначив  покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2507