Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2017

Цинізм підприємницької діяльності - Первомайською місцевою прокуратурою завершено слідство за фактом зловживань службовими особами при ремонті інтернату

                                 

Завдяки належному процесуальному керівництву Первомайської місцевої прокуратури завершено розслідування стосовно двох осіб, один з яких є фізичною особою-підприємцем, а інший – посадовою особою управління капітального будівництва Миколаївської ОДА, за фактом зловживань при ремонті Лисогірської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Первомайського району.

Установлено, що представник підрядника, будучи службовою особою та зловживаючи своїм службовим становищем, під час виконання робіт з капітального ремонту будівлі учбового корпусу закладу завищив обсяги і вартість виконаних робіт на суму майже 300 тис. грн., одночасно вчинивши службове підроблення офіційних документів. А представник замовника не належним чином здійснював технічний нагляд за виконанням будівельних робіт на вказаному об’єкті, що спричинило за собою тяжкі наслідки.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів фізичній особі підприємцю  повідомлено про підозру за ч.4 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення ),  посадовій особі управління капітального будівництва ОДА – за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

З метою забезпечення відшкодування завданих злочином збитків та забезпечення цивільного позову ухвалою суду за клопотанням слідчого, погодженим із прокурором, накладено арешт на майно представника підрядника

24 січня 2017 року обвинувальний скеровано до Первомайського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково:  у Лисогірській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат навчається 170 дітей з тяжкими порушеннями мови, серед яких 17 дітей – це діти –сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 
кількість переглядів: 2458