Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2017

Лише за втручання прокуратури звільнено чиновницю Первомайської міської ради, засуджену за вчинення корупційного злочину

                               

Прокуратура Миколаївщини, як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері запобігання корупції, вживає заходи до забезпечення застосування  законного покарання до осіб, винних у скоєнні корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень.

Зокрема, вироком Первомайського міськрайонного суду начальника відділу комунальної власності і земельних відносин управління містобудування, архітектури, комунальної власності та земельних питань Первомайської міської ради визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) та призначено покарання у вигляді штрафу в сумі 12750 грн.

22 грудня 2016 року вирок набрав законної сили, в зв’язку з чим вказана особа повинна бути звільнена відповідно до ст. 20 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування». Проте станом на 19.01.2017 вона не була звільнена.

Реагуючи на порушення, Первомайською місцевою прокуратурою відповідно до ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», на адресу Первомайської міської ради внесено подання з вимогою провести службове розслідування за вказаним фактом в діяльності міської ради.

За результатами розгляду подання прокурора розпорядженням міського голови від 25.01.2017 року №64-рк посадову особу звільнено з посади.

Прокуратура і надалі принципово домагатиметься того, щоб посадові особи органів місцевого самоврядування, притягнуті до відповідальності за корупційні правопорушення, були звільнені з займаних посад.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3084