Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2017

За апеляційною скаргою прокурора мешканця Первомайського району за крадіжки і угон автомобіля засуджено до реальної міри покарання

                            

За принципового реагування працівників Первомайської місцевої прокуратури в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно 38-річного мешканця Первомайського району, який обвинувачувався у вчиненні крадіжок та незаконного заволодіння транспортним засобом (ч.3 ст. 185 та ч. 2 ст. 289 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що будучи неодноразово судимим за вчинення корисливих злочинів, у березні 2016 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, проникнувши на територію домоволодіння одного із мешканців с. Кам’яний міст Первомайского району, заволодів транспортним засобом останнього.  

Продовжуючи свої протиправні дії спрямовані на незаконне заволодіння чужим майном, тієї ж ночі, обвинувачений проник до домоволодіння іншого мешканця с. Кам’яний міст Первомайского району, звідки викрав майно потерпілого, яким розпорядився на власний розсуд.

Первомайським міськрайонним судом обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки.

Не погодившись із вироком суду, враховуючи ступінь тяжкості вчинених злочинів, вчинення їх протягом незначного проміжку часу, відношення обвинуваченого до вчиненого, наявність обтяжуючих вину обставин прокуратурою внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Миколаївської області, погодилась з доводами прокурора, вирок суду першої інстанції скасувала, ухваливши новий вирок, яким обвинуваченого засуджено до реальної міри покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2344