Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2017

Первомайська місцева прокуратура вимагає повернення державі земельної ділянки в межах водного об’єкту площею 7,7 га

                                    

Прокуратурою Миколаївщини продовжується наступальна робота щодо виявлення та припинення порушень земельного законодавства в частині нецільового використання земель.

Так, Первомайською місцевою прокуратурою виявлено факт невиконання умов договору, яким передано в оренду земельну ділянку площею 7,7 га в поза конкурентному порядку, розташованої в межах Мигіївської сільської ради.

Установлено, що у 2012 році між громадянином та Первомайською райдержадміністрацією укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки  для сінокосіння та випасання худоби.

Проте, орендарем в порушення умов договору оренди без письмової згоди власника земельної ділянки та орендодавця на земельній ділянці самовільно побудовано об’єкти нерухомості. Більш того, забудову здійснено в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту - ставка, що є порушенням вимог водного законодавства.

Незаконна забудова орендованої земельної ділянки перешкоджає використанню її за цільовим призначенням, визначеним землевпорядною документацією та договором оренди, призводить до погіршення якості ґрунтів, що свідчить про істотне порушення умов договору оренди. 

З метою усунення порушень, місцевою прокуратурою до Первомайського міськрайонного суду 14.02.2017 скеровано позовну заяву про дострокове розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки у державну власність.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2852