Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2017

Прокуратура Миколаївщини відреагувала на чергові порушення при наданні земель лісового фонду вартістю 7,2 млн грн у приватну власність

                                           

Продовжуючи наступальну роботу по відновленню законності використання земель, прокуратура Миколаївської області в черговий раз відреагувала на факти незаконного відведення Коблівською сільською радою ділянок державного лісового фонду.

Установлено, що у 2015 році рішеннями сільської ради надано у приватну власність громадянина земельну ділянку лісогосподарського призначення площею 1,5 га вартістю 7,2 млн. грн. у селі Коблеве для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, ділянка розташована у рекреаційно-курортній зоні в межах прибережної захисної смуги Чорного моря та перебувала у постійному користуванні державного лісогосподарського підприємства.

Відповідно до вимог законодавства зазначені території мають перебувати виключно у державній власності та призначені для задоволення рекреаційних потреб громадян та їх вільного доступу до узбережжя.

З метою усунення виявлених грубих порушень діючого законодавства, прокуратурою області до Березанського районного суду заявлено позов про скасування незаконного рішення Коблівської сільської ради та визнання недійсним свідоцтва про право власності на земельні ділянки та їх витребування у власність держави.

Органи прокуратури області і надалі безкомпромісно реагуватимуть на порушення у земельній сфері щодо незаконної передачі земель чорноморського узбережжя.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 
кількість переглядів: 2733