Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2017

У Миколаївській місцевій прокуратурі №1 запрацювала «гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми

                                

У Миколаївській місцевій прокуратурі №1 для оперативного реагування на факти торгівлі людьми розпочала роботу «гаряча лінія».
 
Повідомлення про кримінальні правопорушення, передбачені ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини),  приймаються за телефоном (0512) 47-29-15 та на адресу електронної пошти [email protected]

За кожною інформацією прокуратурою вживатимуться заходи до поновлення порушених прав громадян та притягнення винних до відповідальності.

Довідково: ст.149 КК України - Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини

1.Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

2. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього або щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності, або поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені щодо малолітнього, або організованою групою, або поєднані з насильством, небезпечним для життя або здоров'я потерпілого чи його близьких, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Миколаївська місцева прокуратура № 1

кількість переглядів: 2199