Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2017

Первомайською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом умисного неподання екс-посадовцем органу місцевого самоврядування електронної декларації про доходи

                                                           

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують наступальну позицію щодо протидії корупції та правопорушенням, пов’язаним з нею.

Зокрема, у березні поточного року Первомайською місцевою прокуратурою, за результатами опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлено факт умисного порушення колишньою посадовою особою однієї із сільських рад Врадіївського району Миколаївської області вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Так, 25.11.2016 при звільненні із посади секретаря однієї із сільських рад Врадіївського району, вказана посадова особа органу місцевого самоврядування, у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», умисно не подала до Національного агентства з питань запобігання корупції електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Реагуючи на порушення антикорупційного закону, 13.03.2017 Первомайською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 366-1 Кримінального кодексу України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Врадіївським відділом Нацполіції в області за процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури.

З початку року це вже п’яте кримінальне правопорушення у зазначеній сфері, виявлене правоохоронцями Миколаївщини.

Довідково: за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, статтею 366-1 КК України передбачено кримінальну відповідальність та відповідне покарання –  штраф від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2165