Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2017

Прокуратура вимагає повернення державі земельних ділянок площею біля 220 га. та вартістю більш ніж 5 млн. грн

                                                             

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують наступальну позицію щодо повернення до державної та комунальної власності не законно наданих земельних ділянок.

Так, Первомайською місцевою прокуратурою виявлено факт невиконання умов договорів оренди земельних ділянок, наданих лікувальному закладу для ведення підсобного господарства.

Зокрема, у 2014 році Головним управлінням Держземагенства у Миколаївській області надано в оренду лікувальному закладу земельні ділянки площею майже 220 га та загальною вартістю більше 5 млн. грн., розташованих на території Мигіївської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, з цільовим призначенням для ведення підсобного сільського господарства.

У подальшому, у січні 2015 року, орендарем у порушення умов договорів та вимог земельного законодавства, орендовані землі надано у користування одному із фермерських господарств Первомайського району.

Водночас зазначене фермерське господарство, усупереч цільовому призначенню земельних ділянок, використовувало їх для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Наведене стало підставою для вирішення прокуратурою питання щодо дострокового розірвання договорів оренди землі та поверненню земель у розпорядження держави.

У зв’язку із цим, Первомайською місцевою прокуратурою 13.03.2017 до Господарського суду Миколаївської області скеровано позовну заяву про дострокове розірвання договорів оренди землі. 

Органи прокуратури області і надалі продовжуватимуть принципову позицію щодо вжиття заходів до захисту інтересів держави та громад у земельній сфері.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2116