Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2017

На Миколаївщині судитимуть місцевого мешканця, який служить у незаконному збройному формуванні «Сомалі» терористичної організації «ДНР» (ФОТО)

                                       

Завдяки спільним і дієвим заходам прокуратури та УСБУ в Миколаївській області продовжується робота щодо застосування процедури спеціального досудового розслідування стосовно інших колишніх мешканців Миколаївської області, які приймають  участь в терористичних організаціях на територіях Донецької та Луганської областей.

Зокрема, прокуратурою Миколаївської області узгоджено та 20 березня 2017 року скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Миколаєва, який бере участь у незаконному збройному формуванні «Сомалі» терористичної організації «ДНР».
 
У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що обвинувачений приймав активну участь у бойових діях проти сил АТО на території міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. Прокоф’єва. Також одночасно з прийняттям участі в бойових діях,  він активно сприяв діяльності «ДНР» шляхом виконання обов’язків військового кореспондента інформаційного порталу «Новоросія ТВ» та «Компрессінфо» відділу військових кореспондентів Міністерства оборони цієї терористичної організації.

Дії правопорушника інкриміновано за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України. За санкцією статті посібнику терористів загрожує до 15 років в’язниці.

Наразі розслідування завершено, подальшу долю бойовика визначатиме суд в ході заочного розгляду справи.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 2437