Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

За принципової позиції прокуратури чиновницю за вчинення корупційного злочину засуджено до реальної міри покарання

                                      

За принципового реагування працівників Очаківського відділу Миколаївської місцевої  прокуратури №1 в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно 49-річної мешканки Очаківського району, яка обвинувачувалась у вчиненні корупційних правопорушень,  передбачених ч. 2, 3 ст. 191 КК та ч. 1 ст. 366 КК України, тобто незаконному заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно та  складанні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачена, обіймаючи посаду начальника одного із відділень поштового зв’язку Миколаївської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», будучи суб’єктом відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, вчинила службові підроблення та з метою власного збагачення заволоділа грошовими коштами і товарно-матеріальними цінностями на суму до 8 тис грн.   

Миколаївським районним судом Миколаївської області обвинувачену засуджено до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати керівні посади строком на 2 роки та звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на 2 роки.

Не погодившись із вироком суду, оскільки звільнення від відбування покарання з випробуванням не застосовується до осіб, засуджених за корупційні злочини, прокурором у кримінальному провадженні внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Миколаївської області погодилась з доводами прокурора, вирок суду першої інстанції скасувала, ухваливши новий вирок, яким обвинувачену засуджено до реальної міри покарання у виді 3 років обмеження волі з  позбавленням права обіймати керівні посади строком на 2 роки.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2950