Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

На Миколаївщині судитимуть директора ТОВ та посадовця ОДА, які привласнили державні кошти під час реконструкції водопроводу

                       

За належного процесуального керівництва Миколаївським районним відділом Миколаївської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом складання, видачі службовою особою ТОВ «Південьбудмонтаж» завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що завдало істотної шкоди, та за фактом розтрати посадовими особами Управління капітального будівництва Миколаївської обласної державної адміністрації бюджетних коштів у розмірі 134,5 тис грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор товариства  використав різницю у вартості оплачених замовником робіт в порівнянні з фактично виконаними роботами, та привласнив бюджетні кошти за проведення робіт з реконструкції водопроводу в с. Кринички Миколаївського району, у той час як передбачені договором роботи в повному обсязі виконані не були.

Окрім того, ним внесено до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, що призвело до необґрунтованої оплати фактично невиконаних робіт на загальну суму 134, 5 тис грн з бюджету.
  
У свою чергу, начальник Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, неналежно виконуючи свої службові обов’язки та діючи в інтересах підприємства - підрядника, підписав акт виконаних робіт  з реконструкції водопроводу у с. Кринички Миколаївського району, не перевіривши відповідність ремонтних робіт фактично виконаним їх обсягам, та засвідчив власним підписом недостовірні дані. 

Унаслідок вчинення неправомірних дій державним інтересам спричинено шкоду на вищевказану суму.

Дії директора товариства кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 КК України (службове підроблення, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), посадової особи ОДА - за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

У кримінальному провадженні зібрано достатньо доказів вини вищевказаних осіб, матеріали скеровано для розгляду по суті до Миколаївського районного суду.

Прокуратура Миколаївщини і надалі займатиме принципову позицію щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у привласненні та розтраті бюджетних коштів.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2476