Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2017

За принципової позиції прокуратури Миколаївщини землі лісогосподарського призначення вартістю 8,5 млн грн, розташовані на чорноморському узбережжі, повернуть державі

                     

У вівторок, 18 квітня 2017 року, апеляційним судом Миколаївської області підтверджено законність вимог першого заступника прокурора Миколаївської області щодо повернення у власність держави земельної ділянки лісогосподарського призначення площею 2 га вартістю майже 8,5млн.грн., розташованої у прибережній захисній смузі  Чорного моря  у с. Коблеве.

Зокрема, Березанським районним судом відмовлено у задоволені позову прокурора про повернення зазначених земель державі, які незаконно були надані у приватну власність громадянину для ведення особистого селянського господарства.

Суд першої інстанції обґрунтував своє рішення пропуском прокурором позовної давності. Між тим, апеляційний суд, врахувавши суспільну значимість  вказаної справи та відсутність у прокурора об’єктивної можливості дізнатись про порушення інтересів держави під час прийняття спірних розпоряджень, погодився з доводами прокурора про незаконність надання земель у приватну власність.

Відтак, за принципової позиції прокуратури зазначені землі підлягають поверненню у власність держави.

Загалом, з початку 2017 року прокурорами пред’явлено 46 позовів щодо земель різних категорій вартістю 55 млн грн.

Органи прокуратури області й надалі займатимуть принципову позицію щодо відновлення порушених інтересів держави у цій сфері.

 Прес-служба прокуратури Миколаївської області    

кількість переглядів: 2351