Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2017

У Первомайську судитимуть двох службових осіб, які на ремонті доріг привласнили понад півмільйона бюджетних коштів

                                      

Прокуратура продовжує вживати рішучі заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у привласненні та розтраті бюджетних коштів.

Так, за належного процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури слідчими Первомайського відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою керівника підрядної організації, який зловживаючи службовим становищем, під час виконання робіт з капітальних ремонтів дорожнього покриття у м. Первомайську заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах, та приватного підприємця, який здійснював технічний нагляд за якістю виконання вказаних робіт.

Установлено, що наприкінці 2015 року підрядником в акти приймання виконаних робіт на трьох об’єктах внесено недостовірні дані щодо обсягів здійснених робіт по капітальному ремонту доріг, значно їх завищивши, а підприємцем, якій здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, складено неправдиві офіційні документи про здійснення технічного нагляду за виконанням робот з ремонту доріг.

Відповідно до висновків комплексних судових будівельно-технічних та дорожньо-технічних експертиз внаслідок дій обвинувачених завдано збитків бюджету на суму понад 540 тис. грн., а роботи по двом об’єктам на суму 1,6 млн. грн. підлягають повній переробці.

Дії керівника підрядної організації кваліфіковані за ч.1, ч.2 ст. 366 та ч.2, ч.3, ч.5 ст. 191 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах, а також повторно).

Дії приватного підприємця кваліфіковані за ч.2, ч.3 ст. 358 та ч.1, ч.3 ст. 365-2 КК України (підроблення офіційних документів, в тому числі повторно; зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, вчинене у особливо великих розмірах повторно).
На даний час на рухоме і нерухоме майно обвинувачених накладено арешт. Вживаються заходи щодо усунення завданої шкоди. Таким чином, бюджет міста може розраховувати на повернення коштів.

За вчинене керівнику підрядної організації загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років, а підприємцю - позбавлення волі на строк до 8 років.

Обвинувальний акт затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті.

Зазначимо, що у 2016 році в результаті дорожньо-транспортних пригод з причин неналежного утримання дорожнього покриття 4 людей були травмовані.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2285