Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2017

Цинізм і жага наживи переважують моральні принципи – двоє молодих людей забрали у літній жінки останні заощадження

                                      

Первомайською місцевою прокуратурою доведено провину двох злодіїв, які пограбували 73-річню жінку у с. Лиса Гора Первомайського району.

Установлено, що в лютому 2017 року двоє знайомих -  35-річний раніше судимий чоловік та 25-річна жінка, мешканці Миколаївської області  прознали про те, що старенька зберігає вдома 24 тис грн, отримані від оренди землі. Старенька приємною новиною про свої заощадження поділилася з односельцями.

Зловмисники, вступивши в злочинну змову, прийшли до жінки та у присутності відкрито заволоділи її коштами.

Завдяки злагодженим діям правоохоронцям вдалося оперативно вдалося встановити зловмисників та затримати їх. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 186 КК України, тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж) вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб у раніше судимої особи та відкрите викрадення чужого майна (грабіж) вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Незважаючи на те, що підозрювані свою вину не визнавали, завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину зловмисників доведено у повному обсязі.

Відтак, Первомайським міськрайонним судом підтримано принципову позицію місцевої прокуратури та призначено реальну міру покарання, для жінці - у вигляді 4 років позбавлення волі, чоловіку – 5 років позбавлення волі.

Дана подія ще раз доводить, що необхідно дотримуватись елементарних правил особистої безпеки, адже старенькі безпорадні пенсіонери, які мешкають у приватних будинках – це найлегша здобич для злочинців.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2467